Условия на превозвача

БИОМЕТ - Пътнически транспорт

„ГЛОБАЛ БИОМЕТ” ООД, регистрирано в гр. София, лиценз № 0421 за международен превоз на пътници с автобус и пътнически автобусни превози, която публикува на сайта информация за предлаганите от нея услуги, и предоставя информацията, и услугата автобусен превоз на пътници чрез сайта.
Биомет е една от транспортните компании в България, която гарантира на своите клиенти бързо, безопасно и комфортно пътуване. Компанията разполага с нови, луксозни автобуси, които демонстрират последните технически постижения и покриват всички европейски стандарти на пътническия транспорт.
Всички автобуси на фирмата са с категория 4 звезди, съгласно европейската стандартизация. Екип от опитни шофьори и стюардеси, със съответната квалификация се грижат за удобното и приятно пътуване на своите клиенти.
1. Връщане и Презаверка на билет
Отказ от пътуване - За отказ от пътуване се счита връщането на билета, без да е ползван въобще и преди датата на пътуване. В този случай Превозвачът възстановява следните суми на пътника:

  • При отказ направен най – малко 72 часа преди датата на пътуване – 90 % от стойността на билета;
  • При отказ направен между 72 и 24 часа преди датата на пътуване – 50% от стойността на билета;
  • При отказ направен по-малко от 24 часа преди датата на пътуване - суми не се възстановяват.

Двупосочен билет се разглежда като едно цяло. При използвана първа посока от билета, направен отказ само за втората посока на двупосочен билет, не се възстановяват суми. Допустима е само презаверката му за други дата и час, в случай че има свободни места. При направен отказ от пътуване със закупен електронен билет, суми се възстановяват на каса на Биомет.
Презаверка на  билет – можете да направите промяна само на датата и часа на пътуването, но не и на избрания маршрут. Билет може да бъде презаверен единствено на касите на фирмата, най-късно  до 1 час преди часа на заминаване на автобуса, за който е закупен билета,  в случай, че за желаната дата и час има свободни места. При презаверка на билет, суми не се възстановяват. ДОПУСТИМА Е САМО ЕДНА ПРЕЗАВЕРКА НА БИЛЕТ! Веднъж презваверен билет не се възстановява! ПРЕЗАВЕРКАТА НЕ СЕ ЗАПАЛАЩА!
2. Политика при неявяване
За неявяване се счита както физическото отсъствие на пътника, така и пристигането му след тръгването на автобуса, в тези случаи Превозвачът не възстановява суми и не презаверява билети.
3. Политика за сигурност                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Фирмата си запазва правото да откаже пътуване на пътници в нетрезво състояние ( включително последствия от употреба на алкохолни напитки/наркотични средства ), както и при проява на  агресивно поведение  заплашващо безопасността, здравето и комфорта на останалите пътници и екипажа.Сумата по възстановяване на билет в подобен  случай ще бъде 100 % .

ВАЖНО !!! Условията на Превозвача са , че всеки пътник е длъжен по време на пътуване да има в себе си билет закупен от каса на Биомет или ако е залупен онлайн  да го съхранява в телефона си или разпечатан, тъй като превозният документ е застраховка за пътника. Забранено е срещу заплащане на шофьора да ползвате услугата. При отказ да ви бъде издаден билет, моля да се сигнализира на следните телефони: +359(2)8689441, 8689443                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

4. Час на тръгване или връщане
Пример: В случай, че желаете да пътувате на 31.07 срещу 01.08 в полунощ, то следва да направите заявката си за закупуване на билет за 01.08 в 00:00 ч.
5. Отстъпка за служители на Виваком и БТК
Отстъпката важи само за служители на Виваком/БТК срещу представяне на служебна карта, като отстъпка ще се прилага и за придружаващите служителя пътници.
6. Цени за деца до 7 год. и деца между 7-14 год.

ВАЖНО!!! Автобусни билети за деца от 0-7г., 7-14г., ще се продават само на касите на Биомет.

При деца до 7 години е възможно да се изиска копие от акта за раждане.
При деца между 7-14 год. е възможно да се изиска ученическа карта.
7.  БАГАЖ
Преносът на  багаж е ограничен според Условията на Превозвача, ако условията са нарушени превозвачът може да откаже превоза на багаж или постави допълнителни условия.
Колко багаж включва билетът ми?
Билетът Ви дава възможност за определено количество багаж, съответно:

  • един ръчен багаж в салона на автобуса до 5 кг и с размери 55 см х 40 см х 23 см;
  • един куфар в багажното отделение до 30 кг и с размери 100 см х 60 см х 30 см.

В случай, че пътувате с повече багаж, трябва да заплатите съответната такса, на Каса на Превозвача. Всяка допълнителна багажна единица се таксува 5 лв, срещу задължително издаване на фиксален бон.
Важно: Деца до 14 години ненавършени пътуват задължително с придружител!